purple rain cocktail

Ingrediƫnten:

  • 3 el blauwe bessen
  • 6 el kristalsuiker
  • 6 tl cassis limonadesiroop
  • 1 fles Prosecco spumante Treviso brut ( 75 cl)
  • 6 champagnecoupes

 

Bereiding:

  1. Bewaar 6 blauwe bessen voor de garnering en prak de rest zo fijn mogelijk met een vork. Roer 1/2 theelepel pulp door de suiker tot een  mooie paarse suiker en strooi op een bord. Doop de rand van de glazen in water en doop vervolgens in de suiker. Laat even drogen.
  2. Verdeel de rest van de pulp over de glazen en voeg aan elk glas een theelepel siroop toe. Val aan met Prosecco.

 

lente sangria

Ingrediƫnten:

  • 1/2 papaja
  • 1 appel (pink lady)
  • 1 citroen
  • 200 ml sinaasappellikeur
  • 1 fles cava rose of prosecco rose
  • 1 lt bruisend mineraalwater met citroen
  • ijsblokjes

 

Bereiding:

  1. Halveer de papaja in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Verwijder de schil van 1 helft en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de citroen in plakjes.
  2. Doe al het fruit in een karaf, voeg de sinaasappellikeur en de rose toe en vul aan naar smaak met het mineraalwater en ijsblokjes.