Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 5-7 minuten frituren en 30 minuten rijzen

Ingredi├źnten:

  • 175ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 500gr bloem
  • 75gr witte basterdsuiker
  • 150gr zachte boter
  • frituurolie
  • 75gr fijne suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten staan. Schep de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de warme melk met gist erin. Voeg de bastardsuiker, boter en een snufje zout toe.
  2. Kneed de bloem met bestrooide handen in ca. 5 minuten tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
  3. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 15 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot circa 20cm lang en leg een knoop erin. Laat de deegknopen nogmaals 30 minuten rijzen op de bakplaat.
  4. Verhit de frituurolie tot 175┬░C. Frituur de nonnevotten in 5 - 7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de fijne suiker op een bordje en wentel de warme nonnevotten erdoor.