Soort gerecht: Voorgerecht
Aantal personen:: 1
Bereidingstijd: 1 uur

 

Ingredi├źnten:

  • 200gr pure chocolade
  • 125gr zachte boter
  • 50gr amendelpoeder
  • 3 eieren
  • 125gr bruine bastardsuiker
  • 80gr zelfrijzend bakmeel
  • 100ml water
  • 150gr suiker
  • kirsch
  • 1 pot kersen
  • 500ml slagroom
  • 200gr pure chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C. smelt de 200gr pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade.
  2. Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelpoeder er voorzichtig door,
  3. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de taart in ca. 40 minuten gaar. Laat het chocoladekapsel afkoelen en steek er ringen uit. Mix het chocoladekapsel wat overblijft tot kruimels.
  4. Laat voor de garnering in een pannetje het water met 75gr suiker koken, tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en roer de kirsch erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak. Schep een spuitzak vol met slagroom en meng de overige room door de gesmotlen chocolade.
  5. Laat de kersen uitlekken. Besprenkel de onderste en bovenste laag chocoladekapsel met het kirschmengsel. Bespuit de onderste laag met ringen slagroom en verdeel er kersen tussen. Leg de middelste laag erop.
  6. Bespuit ook de laag met de chocolademouse. Leg daar de bovenste laag cake op. Bestrijk de bovenste laag en de zijkanten met slagroom.
  7. Garneer met stukjes chocolade, kersen en plak aan de zijkant de achtergehouden kruimels van het chocoladekapsel.