Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 6
Bereidingstijd: 30 inuten

 appelplaattaart

Ingrediënten:

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 200gr crème fraiche
  • 2 el agevesiroop
  • 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
  • 4 appels
  • 1 el suiker
  • 1el losgeklopt ei
  • 125 gr frambozen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vellen bladerdeegdakpansgewijs op de bakplaat, zodat ze elkaar net overlappen. Klap de randen 1cm terug en druk met een vork aan.
  3. Mend de crème fraiche en agavesiroop met de citroenrasp. Smeer het mengsel vervolgens over het bladerdeeg.
  4. Snijd de appels met schil in parten, verwijder het klokhuis en snijd in de appel in plakjes. Besprenkel de plakjes appel met citroensap en verdeel over het bladerdeeg. Bestrooi vervolgens met suiker.
  5. Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeklopt ei en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Decoreer de warme plaattaart met verse frambozen, verdeel in stukken en serveer.