Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 1 uur oventijd

 Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • 300 gr rietsuiker
  • 4 eieren
  • 6 bananen, fijn geprakt
  • 360 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 tl kaneel
  • 2 el agave siroop
  • 1 citroen, geraspt
  • 150 gr pecannoten, grof gehakt
  • 2 springvormen Ø 20 cm
  • bakpapier
  • mixer

Voor de vulling:

  • 4 bananen
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 2 el oploskoffie
  • 5 el ageve siroop

Voor de karamel:

  • 100 gr rietsuiker
  • 25 ml water
  • 75 ml slagroom
  • 25 gr zoute boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier
  2. Klop de boter met de rietsuiker 3 minuten luchtig. Voeg de eieren één voor  één toe en klop nog even door. Meng de geprakte banaan door het beslag, samen met het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, het zout, de kaneel, agavesiroop en citroenrasp.
  3. Spatel tot slot de pecannoten erdoor en verdeel het beslag over de 2 springvormen. Bak de bananencakes 1 uur af in het midden van de oven en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
  4. Snijd 3 bananen in schuine plakjes en halveer de 4e banaan in de lengte. Besprenkel de banaan met citroensap, zo verkomt je dat de banaan verkleurd.
  5. Klop de slagroom lobbig en voeg de mascarpone, oploskoffie en agavesiroop toe. Meng kort door.
  6. Kook de suiker in 25 ml water in een pan met een dikke bodem. Zodra de suiker bruin begint te verkleuren voegt u de slagroom toe. Let op, dit kan spetteren!. Blijf roeren totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg tot slot de koude zoute boter toe en meng door totdat alle boter is opgenomen door de karamel. Breng nog 5 minuten tegen de kook aan en laat vervolgens iets afkoelen in een kommetje.
  7. Verdeel de helft van de vulling over een bananencake. Beleg de vulling met plakjes banaan, stapel de tweede cake op de eerste cake en verdeel de rest van de banaan, gechocolateerde bananenchips en de popcorn over de cake. Maak 2 paashaasoren van de gehalveerde banaan.
  8. Decoreer de taart met de zoute karamel.