Aantal personen:: 1

Ingrediënten:

  • 2 stronkjes witlof, onderkant verwijderd
  • 1 ei
  • 50gr crème fraiche
  • 1tl gedroogde tijm
  • 30gr Parmezaansekaas geraspt
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 ciabattabroodje

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de witlof in 10-15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng het ei met de crème fraiche, tijm en tweederde van de Parmezaansekaas Breng op smaak met zout en peper. Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal.
  3. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak in de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Serveer met de ciabatta.