Aantal personen:: 1

Ingrediënten:

  • 25gr roomboter
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 125gr gesneden kastanjechampignons
  • 2 el bloem
  • 100ml droge witte wijn
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 125gr crème fraiche
  • 290gr kabeljauwfilet in 4 stukken
  • 1el bieslook

Bereiding:

  1. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Bak de champignons 5 minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut.
  2. Schenk er langzaam de wijn en 150ml water bij en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg het 1/2 bouillonblokje toe en breng tegen de kook.
  3. Draai het vuur laag. Laat de crème fraiche in de saus smelten. Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Breng de visstoof op smaak met peper en schep op een schaal. Bestrooi met de bieslook. Lekker met witte rijst, tagliatelle of gebakken krieltjes.