Aantal personen:: 1

Ingrediënten:

  • 50gr roomboter
  • 650gr picanha op kamertemperatuur
  • 3 sjalotten fijngesnipperd
  • 1el kappertjes
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • 250gr winterpeen in plakjes
  • 250gr pastinaak in plakjes
  • 2 takjes dille fijngehakt.

Bereiding:

  1. Smelt in een braadpan de helft van de boter. Bestrooi de picanha met peper en bak in 5 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de helft van de sjalot met de kappertjes 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 150ml water toe. Leg de picanha in de pan en braad in 25 - 30 minuten naar wen rosé of net gaar. Keer het vlees regelmatig.
  3. Smelt intussen in een hapjespan de laatste 25gr boter. Schep er de winterpeen en pastinaak door en bak 4 minuten. Voeg 100ml water toe en smoor de groente in 10 - 12 minuten afgedekt gaar. Breng op smaak met peper.
  4. Neem de picanha uit de pan en laat het vlees, verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Roer de dille door de jus in de pan.
  5. Snijd de picanha in mooie plakken enl eg ze op een schaal. Verdeel de gesmoorde groenten en dille-kappertjesjus over.