Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

knapperige wraps

Ingredi├źnten:

  • 500 gr ossenhaas tournedos
  • 500 gr zoete aardappel
  • 200 gr kruidenroomkaas
  • zout en peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden.
  • 10 gr tijmblaadjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 4 tortillawraps
  • 250 gr groene asperges
  • staafmixer
  • aluminiumfolie
  • bakplaat.

Bereiding:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de zoete aardappelen 20 minuten en giet af. Voeg vervolgens de roomkaas bij de zoete aardappel en pureer het geheel met een stafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Fruit de ui, knoflook en tijm in een klein steelpannetje. Blus af met witte wijn en voeg het bouillonblokje, de kookroom en zwarte peper toe. Laat de pepersaus 10 minuten inkoken.
  4. Bestrooi de tournedos rondom met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tournedos 4 minuten op hoog vuur. Keer halverwege. Leg het vlees te rusten op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijft het vlees mals en sappig.
  5. Verdeel de wraps over een bakplaat en rooster 7 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig zijn.
  6. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Verwijder de onderkant van de groene asperges en besprenkel de rest met olijfolie, zout en peper. Grill de asperges 5 minuten en keer regelmatig.
  7. Besmeer de wraps met zoete aardappelspread. Snijd de tournados in plakjes en verdeel samen met de asperges over de knapperige taco's. Maak het vervolgens af met een lepel pepersaus.