Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 40 minuten en 15 minuten oventijd

Ingredi├źnten:

  • 150 gr radijsjes
  • 100 ml azijn
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 el sriracha mayonaise
  • 100 gr snackkomkommers
  • 4 mini kropjes romanasla
  • 175 gr vegetarische shoarma
  • weckpot
  • ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Kook de radijsjes 3 minuten in azijn, zout, suiker en 400 ml water. Zorg dat de radijsjes net onder staan, voeg indien nodig meer water toe.
  3. Schep de radijsjes in het zuur over in een schone weckpot. Houdt u radijsjes over na het bereiden? Dan kunt u de radijsjes in e weckpot 2 weken in de koelkast bewaren.
  4. Schil de zoute aardappelen en snijd in partjes. Kook de partjes 3 minuten op het vuur en giet vervolgens af.
  5. Verdeel de zoete aardappel over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en rooster 15 minuten in de overn. Schep halverwege de baktijd een keer om.
  6. Snijd vervolgens de snackkomkommers in plakjes en maak de blaadjes los van de kropjes romanasla.
  7. Bereid de vergetarische shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Schep de zoete aardappelenin 4 bakjes en verdeel de romanasla, shoarma, radijsjes en komkommer erover.
  9. Maak de kapsalon af met een goede schep sriracha mayonaise.