Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

vietnames loempia

Ingrediƫnten:

  • 1 limoen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 kipfilet (cs. 200 gr)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl donkere bastardsuiker
  • 50 gr mihoen
  • 1 eetrijpe mango
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 bakje verse koriander
  • 1 pak rijstvellen.

 

Bereiding:

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise los met de chilisaus en breng op smaak met limoenrasp en -sap.
  2. Snijd de kipfilet in lange, dunne reepjes van ca. 6 cm. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kip op hoog vuur in 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de laatste minuut de sojasaus, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat de kip afkoelen tot gebruik
  3. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schil de mango, verwijder de pit. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepen de zaadlijsten. Snijd de mango, komkommer en paprika in lange repen van ca. 12 cm. Haal de blaadjes van de kariander.
  5. Vul een ondiepe schaal met lauwwarm water. Dompel een rijstvel kort (het mag nog wat hard zijn) onder water en leg het op een gladde plank (geen hout). Leg iets onder het midden wat blaadjes koriander, reepjes paprika, kip, komkommer, mango en wat mihoen. Vouw de onderkant zo strak mogelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 loempia's. Serveer ze met de dip.