Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 20 minuten en 45 minuten oventijd

varkensrolladeIngredi├źnten:

  • 1 filetrollade naturel (ca. 1 kg) op kamertemperatuur.
  • 50 gr boter
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 1/2 bakje verse tijm
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 appels (Kanzi)
  • 3 el grove moster.

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░ C
  2. dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime pan en bak de rollade op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Maak met een mes tussen het touw (laat het touw zitten) inkepingen van ca. 4 cm diep. Vul de inkepingen met abrikozen, takjes tijm en laurierblaadjes, leg de rollade in een ruime ovenschaal en dek losjes af met aluminiumfolie.
  3. Bak de rollade in ca. 45 minuten gaar. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Bedruip de rollada na 20 minuten met bakvocht en bestrijk met mosterd. Leg de appel eromheen en bak de laatste 20 minuten mee.