Aantal personen:: 1

Ingrediënten:

  • 150 gr farfalle
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400gr spinazie panklaar
  • 125ml crème fraiche
  • sap van 1/2 citroen
  • 200gr gerookte zalm in reepjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 2el broodkruim of paneermeel
  • 75gr Parmazaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de faralle beetgaar. Verhit intussen 1el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook ca. 2 minuten.
  2. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Meng de crème fraiche en het citroensap door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de pasta af. Meng de pasta met de spinazie-roomsaus, zalm en tomaatjes in de ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de overige olijfolie en Parmezaanse kaas en strooi over de pasta. Gratineer onder de ovengrill in ca. 10 minuten goudbruin.