Aantal personen:: 1

Ingredi├źnten:

  • 300 gr zoete aardappelen
  • 2 rauwe rode bieten
  • 2 of 3 bospenen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 200 gr boerenkool aan de steel
  • 1 el sojasaus
  • 2 el zonnenbloempitten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el (rijst)azijn of citroensap
  • 1 tl honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Schil de zoute aardappelen en de bieten.
  3. Schrap de wortelen schoon.
  4. Verdeel de groenten in stukken: snijd de bieten in kleinere partjes dan de zoete aardappelen, en halveer de wortels in de lengte en snijd ze overdwars ook een keer door.
  5. Schep de groenten om met 2 el olijfolie, komijn, koriander, peper en zout.
  6. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven. Schep af en toe om.
  7. Ris ondertussen het  lad van de boerenkoolstengels.
  8. Scheur het blad in grove stukken.
  9. Schep de boerenkool om met de rest van de olijfolie, de sojasaus, de zonnenbloempitten en de sesamzaadjes.
  10. Prik in de wortels en bieten om te voelen of ze beetgaar zijn.
  11. Schep de boerenkool door de geroosterde gr.
  12. oente en verhit de boerenkool nog 7 minuten mee in de oven.
  13. Klop ondertussen de azijn en de honing door elkaar.
  14. Schep deze dressing door de groente en verdeel de groente over 2 borden.
  15. Serveer warm
  16. Lekker met een braadworstje of een vegetarische schijf