Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 6
Bereidingstijd: 60 minuten en 20 minuten oventijd

xl tompouce

Ingrediënten:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • bloem
  • 1 vanillestokje
  • 750 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 2 el maïzena
  • 4 eieren
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 papaja
  • 1 carambola
  • 200 gr frambozen

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg telkens 2 plakken bladerdeeg op elkaar op een licht met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot rechthoeken van ca. 14 x 22 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Leg een 2e vel bakpapier op het deeg en leg er een 2e bakplaat op. Zo rijst het bladerdeeg gelijkmatig. Bak het deeg in de oven 20 minuten, verwijder de bakplaat en -papier en bak nog 5 minuten tot goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Maak ondertussen de banketbakkersroom. Halbver het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een ruime steelpan 250 ml slagroom met de helft van de melk, het vanillestokje en -merg aan de kook. Roer de rest van de melk met maïzena glad. Splits de eieren en klop de eidooiers en de suiker met een garde glad. Roer het maïzenapapje erdoor. Schenk de hete melk in een dunne straal, al roerend, bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en laat op laag vuur, al roerend, inkoken tot een dikke room. Schep op een bord, dek af met vershoudfolie direct op de room ( om velvorming te voorkomen) en laat afkoelen.
  3. Snijd de papaja in dunne parten, verwijder pitten en schil. Snijd de carmbola in plakjes. Prak de helft van de frambozen grof met een vork. Klop de rest van de slagroom met dew 2 el suiker stijf met de mixer. Spatel de geprakte frambozen erdoor.
  4. Leg een laag bladerdeeg op een schaal en bestrijk met de helft van de banketbakkersroom en 1/3 van de frambozenroom. Verdeel er wat papaja en frambozen over. Dek af met bladerdeeg. Herhaal dit. Garneer met frambozenroom, frambozen, papaja en carambola. Serveer direct.
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 1 uur en 1 uur oventijd

Ingrediënten:

  • Voor de cake:
  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • 300 gr rietsuiker
  • 4 eieren
  • 6 bananen, fijn geprakt
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 tl kaneel
  • 2 el agavesiroop
  • 1 citroen, geraspt
  • 150 gr pecannoten, grof gehakt
  • 2 springvormen Ø 20 cm
  • bakpapier
  • mixer

Voor de vulling:

  • 4 bananen
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 2 el oploskoffie
  • 5 el agavesiroop

Voor de karamel:

  • 100 gr rietsuiker
  • 25 ml water
  • 75 ml slagroom
  • 25 gr zoute boter

Voor de decoratie:

  • 100 gr gechocolateerde bananenchips
  • 50 gr luxe popcorn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier
  2. Klop de boter met de rietsuiker 3 minuten luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop nog even door. Meng de geprakte banaan door het beslag, samen met het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, het zout, de kaneel, agavesiroop en citroensap.
  3. Spatel tot slot de pecannoten erdoor en verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak de twee bananencakes 1 uur af in het midden van de oven en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
  4. Snijd drie bananen in schuine plakjes en halveer de 4e banaan in de lengte. Besprenkel de banaan met citroensap, zo voormkomt u dat de banaan verkleurd.
  5. Klop de slagroom lobbig en voeg de mascarpone, oploskoffie en agavesiroop toe. Meng kort door.
  6. Kook de suiker in 25 ml water in een pan met een dikke bodem. Zodra de suiker bruin begint te verkleuren voegt u de slagroom toe. Let op, dit kan spetteren! Blijf roeren totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg tot slot de koude boter toe en meng door totdat alle boter is opgenomen door de karamel. Breng nog vijf minuten tegen de kook aan en laat vervolgens iets afkoelen in een kommetje.
  7. Verdeel de helft van de vulling over eewn bananencake. Beleg de vulling met plakjes banaan, stapel de tweede cake op de eerste cake en verdeel de rest van de banaan, gechocolateerde bananenchips en de popcorn over de cake. Maak twee paashaasoren van de gehalveerde banaan.
  8. Decoreer de taaret met zoute karamel.

 

 

Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 6
Bereidingstijd: 30 inuten

 appelplaattaart

Ingrediënten:

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 200gr crème fraiche
  • 2 el agevesiroop
  • 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
  • 4 appels
  • 1 el suiker
  • 1el losgeklopt ei
  • 125 gr frambozen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vellen bladerdeegdakpansgewijs op de bakplaat, zodat ze elkaar net overlappen. Klap de randen 1cm terug en druk met een vork aan.
  3. Mend de crème fraiche en agavesiroop met de citroenrasp. Smeer het mengsel vervolgens over het bladerdeeg.
  4. Snijd de appels met schil in parten, verwijder het klokhuis en snijd in de appel in plakjes. Besprenkel de plakjes appel met citroensap en verdeel over het bladerdeeg. Bestrooi vervolgens met suiker.
  5. Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeklopt ei en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Decoreer de warme plaattaart met verse frambozen, verdeel in stukken en serveer.
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 30 minuten

strawberry cheesecake

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 4 eieren
  • 90 gr suiker
  • snuf zout
  • 2 el agavesiroop
  • 100 gr bloem
  • 1 citroen geraspt
  • mixer
  • bakplaat
  • bakpapier

Voor de vulling:

  • 400 gr roomkaas
  • 4 el agavesiroop
  • 250 gr aardbeien in plakjes
  • 100 gr aardbeienjam
  • poedersuiker

Voor de decoratie:

  • 100 gr fondant
  • 1 vlinder uitsteekvormpje

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig. Klop met een vetvrije mixer in een kom de eiwitten luchtig met een snuf zout en de agavesiroop.
  3. Schep het eigeel voorzichtig door het eiwit en voeg de bloem en citroenrasp toe. Meng het geheel tot een glad deeg.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat, in een rechthoekige laag van 25 bij 30 cm met een dikte van 2 cm. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Beleg de cake aan de bovenkant met een extra vel bakpapier zodra deze uit de oven komt. Verplaats de cake met het bakpapier op een schone theedoek. Maar een rol met de twee zijden bakpapier om ervoor te zorgen dat de cake alvast een goede vorm krijgt. Begin hierbij aan de lange kant van de cake. Laat vervolgens afkoelen.
  6. Breng de roomkaas op smaak met de agavesiroop.
  7. Rol de cakerol uit, verwijder het bakpapier en besmeer eerst met aardbeienjam.
  8. Verdeel vervolgens de roomkaas gelijkmatig. Houd wat roomkaas over voor de garnering. Maak een lange rij met de helft van de plakjes aardbei in de breedte van de cakerol. Rol de cakerol voorzichtig weer op.
  9. Laat de cakerol minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Bestrooi het werkblad licht met poedersuiker om plakken te voorkomen. Rol de fondant uit en steek met een uitsteekvormpje vlinders uit.
  11. Decoreer de cakerol met roomkaas, vlinders van fondanten aardbeien. Snijd de rol in plakken en serveer aan de gasten.
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 15 minuten en 2 uur koelen

Ingrediënten:

  • 4 pakjes MonChou verse roomkaas (á 100gr)
  • 1 pak krokante knapperkoeken (260gr)
  • 75gr roomboter
  • 3 bananen waarvan 2 (over)rijp
  • 150gr rietsuiker
  • 250ml slagroom
  • 50gr pure chocolade
  • 50gr walnoten

Bereiding:

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet ook een reep bakpapier tegen de binnenkant van de rand.
  2. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of in porties in de hakmolen. Smelt in een steelpan de boter en meng het koekkruim erdoor. Schep het kruimmengsel op de bodem van de vorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
  3. Pureer de 2 overrijpe bananen met de staafmixer of prak ze zo fijn mogelijk met een vork. Klop met de mixer de bananenpuree met de suiker en MonChou glad.
  4. Klop de slagroom strijf. Spatel de slagroom door het MonChou-mengsel en schep op de koekbodem. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Snijd vlak voor het serveren de laatste banaan in plakjes. Garneer de taart met de plakjes banaan, chocolade en walnoten.