Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 8
Bereidingstijd: 20 minuten en 45 minuten oventijd

varkensrolladeIngrediënten:

  • 1 filetrollade naturel (ca. 1 kg) op kamertemperatuur.
  • 50 gr boter
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 1/2 bakje verse tijm
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 appels (Kanzi)
  • 3 el grove moster.

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime pan en bak de rollade op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Maak met een mes tussen het touw (laat het touw zitten) inkepingen van ca. 4 cm diep. Vul de inkepingen met abrikozen, takjes tijm en laurierblaadjes, leg de rollade in een ruime ovenschaal en dek losjes af met aluminiumfolie.
  3. Bak de rollade in ca. 45 minuten gaar. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Bedruip de rollada na 20 minuten met bakvocht en bestrijk met mosterd. Leg de appel eromheen en bak de laatste 20 minuten mee.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

vietnames loempia

Ingrediënten:

  • 1 limoen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 kipfilet (cs. 200 gr)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl donkere bastardsuiker
  • 50 gr mihoen
  • 1 eetrijpe mango
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 bakje verse koriander
  • 1 pak rijstvellen.

 

Bereiding:

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer de mayonaise los met de chilisaus en breng op smaak met limoenrasp en -sap.
  2. Snijd de kipfilet in lange, dunne reepjes van ca. 6 cm. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kip op hoog vuur in 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de laatste minuut de sojasaus, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat de kip afkoelen tot gebruik
  3. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schil de mango, verwijder de pit. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepen de zaadlijsten. Snijd de mango, komkommer en paprika in lange repen van ca. 12 cm. Haal de blaadjes van de kariander.
  5. Vul een ondiepe schaal met lauwwarm water. Dompel een rijstvel kort (het mag nog wat hard zijn) onder water en leg het op een gladde plank (geen hout). Leg iets onder het midden wat blaadjes koriander, reepjes paprika, kip, komkommer, mango en wat mihoen. Vouw de onderkant zo strak mogelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 loempia's. Serveer ze met de dip.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

knapperige wraps

Ingrediënten:

  • 500 gr ossenhaas tournedos
  • 500 gr zoete aardappel
  • 200 gr kruidenroomkaas
  • zout en peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden.
  • 10 gr tijmblaadjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 4 tortillawraps
  • 250 gr groene asperges
  • staafmixer
  • aluminiumfolie
  • bakplaat.

Bereiding:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de zoete aardappelen 20 minuten en giet af. Voeg vervolgens de roomkaas bij de zoete aardappel en pureer het geheel met een stafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Fruit de ui, knoflook en tijm in een klein steelpannetje. Blus af met witte wijn en voeg het bouillonblokje, de kookroom en zwarte peper toe. Laat de pepersaus 10 minuten inkoken.
  4. Bestrooi de tournedos rondom met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tournedos 4 minuten op hoog vuur. Keer halverwege. Leg het vlees te rusten op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijft het vlees mals en sappig.
  5. Verdeel de wraps over een bakplaat en rooster 7 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig zijn.
  6. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Verwijder de onderkant van de groene asperges en besprenkel de rest met olijfolie, zout en peper. Grill de asperges 5 minuten en keer regelmatig.
  7. Besmeer de wraps met zoete aardappelspread. Snijd de tournados in plakjes en verdeel samen met de asperges over de knapperige taco's. Maak het vervolgens af met een lepel pepersaus.

 

 

Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen:: 4
Bereidingstijd: 40 minuten en 15 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 150 gr radijsjes
  • 100 ml azijn
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 el sriracha mayonaise
  • 100 gr snackkomkommer
  • 4 mini kropjes romanasla
  • 175 gr vegetarisches hoarma
  • weckpot
  • ovenschaal
  • 4 bakjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de radijsjes 3 minuten in azijn, zout, suiker en 400 ml water. Zorg dat de radijsjes onder staan, voeg indien nodig meer water toe.
  3. Schep de radijsjes in het zuur over in een schone weckpot. Houdt u radijsjes over na het bereiden? Dan kunt u de radijsjes in de weckpot 2 weken in de koelkast bewaren.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in partjes. Kook de partjes 3 minuten op het vuur en giet vervolgens af.
  5. Verdeel de zoute aardappel over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.
  6. Snijd vervolgens de snacktomaten in plakjes en maak de blaadjes los van de kropjes romanasla.
  7. Bereid de shoarma volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  8. Schep de zoete aardappelen in 4 bakjes en verdel de romanasla, shoarma, radijsjes en komkommer erover.
  9. Maak de kapsalon af met een goede schep sriracha mayonaise.

Aantal personen:: 1
Bereidingstijd: 40 min.

Aantal personen:: 1

Bereidingstijd: 40 min.

Ingrediënten:

  • 260gr zuurkool
  • 500gr aardappelen geschild en in stukken
  • 260gr zuurkool uitgelekt
  • 50gr roomboter
  • 800gr sucadelappen in stukjes van 1,5cm
  • 250gr gerookte spekreepjes
  • 150gr wortelen in blokjes
  • 150gr zilveruitjes
  • 10 jeneverbessen
  • 5 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 100gr chocolade extra puur in stukjes
  • 300ml La Trappe Bockbier
  • 350ml wildfond
  • 100gr bloem
  • 3 eiwitten
  • 100gr panko
  • 2.l frituurolie

Bereiding:

  1. Stoof de zuurkool in een pan met een klein laagje water in 25 minuten gaar. Kook intussen de aardappelen in 15 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Giet de zuurkool af en schep samen met 25gr boter door de puree. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Laat de stampot afkoelen en in ca. 1 uur helemaal koud worden in de koelkast.
  3. Bestrooi het vlees met versgemalen zwarte peper. Verhit in een braadpan de resterende boter en bak het vlees in porties in 7 - 9 minuten op hoog vuur rondom aan. Neem het vlees uit de pan. Verhit de pan opnieuw en bak de spekreepjes uit. Bak de wortel 2 minuten met de spekjes en voeg het vlees toe.
  4. Voeg de zilveruitjes, jeneverbessen, kruidnagels, laurier en chocolade toe aan de pan. Schenk er het bier bij en de helft van de wildfond en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat 2 uur en 45 minuten sudderen, tot het vlees uit elkaar valt. Voeg indien nodig wat wildfond toe als de stoof te droog wordt.
  5. Verhit de frituurpan met de olie voort tot 180 °C. Doe het eiwit in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Doe de panko in een derde diep bord.
  6. Neem de stampot uit de koelkast. Vorm er met vochtige handen ca. 16 ballen ter grootte van een bitterbal van. Wentel de ballen door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de panko.
  7. Frituur de bitterballen in parties ca. 5 minuten goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng de stoof op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer samen met de bitterballen.