Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 12
Bereidingstijd: 50 minuten en 60 minuten wachttijd

trifle met peer

Ingrediënten:

  • 8 - 9 korte peren
  • 200 gr perensuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 4 el poedersuiker
  • 60 gr cacaopoeder
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 300 ml advocaat ( of indien alcoholvrij vanillevla)
  • 175 gr lange vingers
  • 25 gr pure chocolade

 

Bereiding:

  1. Schil de peren. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Voeg de perensuiker toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten en ze afkoelen in de siroop.
  2. Roer de mascarpone los en roer er 2 el poedersuiker en het cacaopoeder door. Klop de helft van de slagroom stijf met de klopfix en spatel er zo luchtig mogelijk de advocaat door. Houd ee peer achter voor garnering. Halveer drie peren en snijd de rest in parten. Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker.
  3. Maak een laag met de helft van de chocoladeroom. Bedek met in de siroop gedoopte lange vingers. Verdeel hier de heflt van de slagroom over en de helft van de advocaatroom. Zet de halve peren tegen de rand en vul op met de parten. Maak dan lagen met de rest van de advocaatroom, chocoladeroom, lange vingers en slagroom. Schaaf de chocolade erboven met een dunschiller en gerneer met de hele peer.
Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 12
Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur wachttijd

triple chocolate ijstaart

Ingrediënten:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 lt vanille roomijs
  • 900 ml duo chocolade slagroomijs
  • 125 gr paas-schuimkransjes
  • 8 paaseitjes, melk, puur en wit
  • 6 paaseitjes ruby

 

Bereiding:

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat de lange rand royaal overhangen. Smelt de pure en witte chocolade apart au bain-marie. Snijd het vanille ijs in plakken van 1,5 cm en maak met de helft een egale laag in de cakevorm. Laat er zigzaggend 1/3 van de gesmolten pure en witte chocolade van een lepel over lopen.
  2. Snijd het chocolade ijs in plakken en maak met de helft een tweede laag. Verkruimel 3/4 van de schuimkransjes erover. Verdeel de rest van het chocolade ijs erover. Zigzag er 1/3 pure en witte chocolade over. Maak een derde laag met de rest van het vanille ijs. Dek af met bakpapier en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Bewaar de gesmolten chocolade.
  3. Smelt vlak voor het serveren de chocolades opnieuw. Stort de ijstaart op een schaal. Versier met schuimkransen, zigzag de rest van de chocolade erover en garneer met paaseitjes.
Aantal personen:: 1

Ingrediënten:

  • 2 handsinaasappels
  • 100ml verse slagroom
  • 8 chocolade koekjes grof verkruimeld
  • 1kg romige yoghurt stracciatelle
  • 1tl cacaopoeder

Bereiding:

  1. Snijd de schil van de sinaasappels rondom af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Houd de sinaasappelpartjes apart en vang het sap op in een kom. Giet de slagroom bij het opgevangen sap en klop met een elektrische mixer tot een stevige room.
  2. Verdeel de helft van de koekruimels over 4 brede glazen. Schep een laagje sinaasappelroom erop en verdeel een paar partjes sinaasappel erover. Vervolgens met een laagje stracciatellayoghurt en herhaal deze stappen. Eindig met destracciatellayoghurt en bestrooi licht met cacaopoeder.