Soort gerecht: Voorgerecht
Aantal personen:: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 100gr shitake
  • 150gr oesterzwammen
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 50gr roomboter
  • 1 uit gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 60gr bloem
  • 150ml droge witte wijn
  • 125ml kookroom 20% vet
  • 2 takjes platte peterselie

Bereiding:

  1. Breng de paddenstoelen met de bouillonblokjes, het laurierblaadje en 850ml water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 5 minuten afgedekt trekken.
  2. Schep met een schuimspaan de paddenstoelen en laurier uit de bouillon op een bord. Smelt in een soeppan de boter. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee zonder te laten kleuren.
  3. Voeg langzaam en al kloppend met een garde de wijn en vervolgens de bouillon toe. Klop tot een gladde en gebonden soep. Voeg de paddenstoelen weer toe en kook de soep nog 5 minuten.
  4. Voeg de kookroom toe en warm 2 minuten mee. Breng de soep op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.
Aantal personen:: 1

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 100gr salami
  • 2 zoete puntpaprika's in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 70gr tomatenpuree
  • 720gr bruine bonen
  • 1 groentebouilonblokje
  • 1 laurierblaadje

Bereiding:

  1. Verhit in een soeppan de olie. Voeg de salami en de helft van de paprika toe en bak 4 minuten. Schep de salami en paprika op een bord.
  2. Fruit in het achtergebleven vet de ui met de knoflook. Voeg de rest van de paprika toe en bak kort mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de bonen, 750ml water, het bouilonblokje en laurierblad toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Neem de soep van het vuur en pureer grof met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in vier kommen. Verdeel de gebakken salami met de paprika erover. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.