Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 12
Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur wachttijd

triple chocolate ijstaart

Ingrediƫnten:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 lt vanille roomijs
  • 900 ml duo chocolade slagroomijs
  • 125 gr paas-schuimkransjes
  • 8 paaseitjes, melk, puur en wit
  • 6 paaseitjes ruby

 

Bereiding:

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat de lange rand royaal overhangen. Smelt de pure en witte chocolade apart au bain-marie. Snijd het vanille ijs in plakken van 1,5 cm en maak met de helft een egale laag in de cakevorm. Laat er zigzaggend 1/3 van de gesmolten pure en witte chocolade van een lepel over lopen.
  2. Snijd het chocolade ijs in plakken en maak met de helft een tweede laag. Verkruimel 3/4 van de schuimkransjes erover. Verdeel de rest van het chocolade ijs erover. Zigzag er 1/3 pure en witte chocolade over. Maak een derde laag met de rest van het vanille ijs. Dek af met bakpapier en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Bewaar de gesmolten chocolade.
  3. Smelt vlak voor het serveren de chocolades opnieuw. Stort de ijstaart op een schaal. Versier met schuimkransen, zigzag de rest van de chocolade erover en garneer met paaseitjes.