Soort gerecht: Dessert
Aantal personen:: 12
Bereidingstijd: 50 minuten en 60 minuten wachttijd

trifle met peer

Ingrediƫnten:

  • 8 - 9 korte peren
  • 200 gr perensuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 4 el poedersuiker
  • 60 gr cacaopoeder
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 300 ml advocaat ( of indien alcoholvrij vanillevla)
  • 175 gr lange vingers
  • 25 gr pure chocolade

 

Bereiding:

  1. Schil de peren. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Voeg de perensuiker toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten en ze afkoelen in de siroop.
  2. Roer de mascarpone los en roer er 2 el poedersuiker en het cacaopoeder door. Klop de helft van de slagroom stijf met de klopfix en spatel er zo luchtig mogelijk de advocaat door. Houd ee peer achter voor garnering. Halveer drie peren en snijd de rest in parten. Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker.
  3. Maak een laag met de helft van de chocoladeroom. Bedek met in de siroop gedoopte lange vingers. Verdeel hier de heflt van de slagroom over en de helft van de advocaatroom. Zet de halve peren tegen de rand en vul op met de parten. Maak dan lagen met de rest van de advocaatroom, chocoladeroom, lange vingers en slagroom. Schaaf de chocolade erboven met een dunschiller en gerneer met de hele peer.