Aantal personen:: 1

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 100gr salami
  • 2 zoete puntpaprika's in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 70gr tomatenpuree
  • 720gr bruine bonen
  • 1 groentebouilonblokje
  • 1 laurierblaadje

Bereiding:

  1. Verhit in een soeppan de olie. Voeg de salami en de helft van de paprika toe en bak 4 minuten. Schep de salami en paprika op een bord.
  2. Fruit in het achtergebleven vet de ui met de knoflook. Voeg de rest van de paprika toe en bak kort mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de bonen, 750ml water, het bouilonblokje en laurierblad toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Neem de soep van het vuur en pureer grof met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in vier kommen. Verdeel de gebakken salami met de paprika erover. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.