Ingrediƫnten:

  • 2kg mosselen
  • 100gr zure room
  • 1 rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1el olijfolie
  • 1/2 bosje dille, gehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 50gr rucola

Bereiding:

  1. Spoel de mosselschelpen onder koud water en gooi kapotte exemplaren weg. Leg de schelpen in een grote pan en stoom afgedekt in ca. 15 minuten op een hoge stand gaar. Schud met de pan en laat de mosselen in het vocht afkoelen.
  2. Neem het mosselvlees voorzichtig uit de schelpen. Zeef het kookvocht van de mosselen.
  3. Klop de zure room los met 50ml kookvocht, 1el citroensap en de citroenrasp. Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng deze dressing op smaak met zout en peper.
  4. Schep de mosselen, dille, ui en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel deze salade over vier borden en giet vlak voor serveren eenlepel dressing erover. Serveer de rest van de dressing apart erbij. Lekker met Turks brood of pitabrood.