falafelsalade

Ingrediƫnten:

  • 1 komkommer
  • 200 gr griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijn gesneden.
  • 20 gr dille, fijn gesneden
  • 1 citroen geraspt
  • zout en peper
  • 1 courgette
  • 2 kropjes mini romanasla
  • 200 gr falafel
  • 200 gr gekookte bietr, in parten
  • 200 gr snacktomaten, gehalveerd
  • 100 gr humus
  • rasp
  • vergiet
  • dunschiller of kaasschaaf.

Bereiding:

  1. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de griekse yoghurt met de komkommerrasp, knoflook, dille en citroenrasp. Breng deze raita of smaak met zout en peper.
  3. Maak lange noedels van courgette, gebruik hiervoor een dunschiller of kaasschaaf.
  4. Haal de blaadjes los van de kropjes mini romanasla en verdeel samen met de courgette noedels over vier diepe kommen.
  5. Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel vervolgens over de salade, samen met de partjes gekookte biet en snacktomaten.
  6. Maak de salade af met de zelfgemaakte raita en een lepel humus.
  7. Serveer met pitabroodjes.