Ingrediënten:

  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 el mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • grof zeezout en peper
  • 10-12 verse vijgen
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 1 bosje basillicum

Bereiding:

Verse basillicum gebruik ik het liefst vers van de plant. Nou is zo'n plantje meestal te groot om in één keer te gebruiken. Gevolg: een langzaam afstervend plantje basillicum op de hoek van het aanrecht. Vanaf nu gaat het anders. Ik ben zo helder geweest de basillicum die ik over had in de tuin te planten. Met het mooie weer opkomst heb ik er vast langer plezier van dan dat ik hem in de keuken laat staan.

  1. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne ringen. Meng de mosterd met de azijn en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Snijdt de vijgen en kwarten. Scheur de mozzarella in stukjes. Was de basillicum en schud droog. Pluk de blaadjes van de takjes.
  2. Verdeel de vijgen, de paprika en de mozzarella over borden. Bestrooi met grof zeezout en peper en bedruppel met de dressing. Garneer met de basillicumblaadjes.